Démon alkohol. Ako s ním uhrať remízu?

Miera, ktorú označovali za miernu, bola v minulosti ďaleko od tohto pojmu. Spolok z roku 1600 z Heidelbergu napríklad odporúčal ako...


Likes0 Comments30 Minutes

Nebola Cola.
A tak u nacistov
vznikla Fanta

Vzhľadom na to, že Hitler bol abstinent, je celkom možné, že sa nový nemecký nealko produkt mohol dostať aj na jeho jedálenský...


Likes0 Comments10 Minutes

Ako vyzeral blacklist
bratislavských krčiem
pred 50 rokmi?

Nedbalosťou návštevníkov sa často stáva, že kanalizácia sa upchá a fekálie vytekajú pred dvere a zápach ruší návštevníkov...


Likes0 Comments6 Minutes

Pracoval v pivovare Stein.
A nahneval Prahu aj Plzeň

Veľa ľudí bolo vtedy zvkynutých dať si ráno pred prácou pivo, ale dvanástku, ktorá bola vtedy na Slovensku najpopulárnejšia, im...


Likes0 Comments13 Minutes

Kam by chodili hipsteri
v roku 1935?

Časopis Revue spoločnosti v roku 1935 vydal zoznam bratislavských firiem, ktoré odporúča svojím čitateľom. Hipsteri síce vtedy...


Likes0 Comments2 Minutes

Drink, ktorý je ideálny
pre volebnú kampaň

Názov cocktail údajne vznikol počas kohútích zápasov v USA. Majiteľ víťazného kohúta mal vraj po dueli právo vytrhať farebné...


Likes0 Comments4 Minutes

Kvíz: Viete, čo sa pilo v československých filmoch?

Vybrali sme pre vás známe alkoholové scény z českých a slovenských filmov. Otestujte sa, ako dobre ich poznáte!


Likes0 Comments1 Minute

Svet poznal rum už za Jánošíka, my až za Štúra

V nových karibských osadách, ktoré založili, Španieli ako prvé postavili kostol. Holanďania vybudovali pevnosť… no a...


Likes0 Comments5 Minutes

Kedy sa na Slovensku pilo najviac?

Pili sme viac za Rakúsko-Uhorska, v Československu alebo až v samostatnom Slovensku? Odpoveď nájdete na nasledujúcich riadkoch.


Likes0 Comments4 Minutes

Medvedica zabraňuje pašovaniu liehu

Pašerákov alkoholu vtedy v novinách označovali archaickým, no zaujímavým slovom – podludníci. Nuž a na podludníkov bol v...


Likes0 Comments3 Minutes

Prestal s porno básňami, začal s whisky

Vo filme Cisárov pekár vymyslel alchymista slivovicu. Alchymista Ramon Llul zase neznámy destilát, predchodcu whisky, ktorému dal meno...


Likes0 Comments4 Minutes

Päť pív denne a jedno teplé pre deti. Aj tak sa pilo v Bratislave

Vo svojej knihe S vareškou dvoma tisícročiami pútavo písal o tom, aká bola v minulosti gastronómia Bratislavy. My sme sa v rozhovore...


Likes0 Comments17 Minutes